Pannendaken

Bij het renoveren van uw pannendak komt veel kijken. Een goede voorbereiding is daarom van cruciaal belang. MaaZZ.nl is gespecialiseerd in pannendaken en denkt graag mee met de klant wat de beste oplossing is. Naast dat het mogelijk is om te kiezen om de pannen te vervangen of heel het dak te renoveren is de keuze van het soort dakpan een belangrijke beslissing.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen hebben hun duurzaamheid voor wat betreft uiterlijke schoonheid inmiddels wel bewezen. Eeuwen reeds gebruikt men gebakken pannen en zelfs in het oude Rome liggen ze er nog steeds prachtig bij.
Gebakken pannen hebben van zichzelf enkel een rode (terra cotta) kleur. Echter door verschillende manieren van produceren en afwerken van de dakpan is op de markt een heel breed gamma aan kleuren te kiezen. En deze kleuren zijn blijvend. Daarbij zullen met name verglaasde pannen veel minder snel groen worden dan betonpannen. Hoe gladder het oppervlak, des te schoner de pan na een regenbui blijft. Minder vuil=minder algen=minder groen dak.
Door de manier van produceren is een keramische dakpan een stuk duurder dan een betonpan.

Beton dakpannen

De betonnen dakpan is vanwege zijn prijs/kwaliteit verhouding erg populair in Nederland. Buiten dat het een goedkopere oplossing is is het leggen van deze dakpan eenvoudiger. Betonnen dakpannen sluiten ook naadloos op elkaar aan waardoor het een betrouwbare dakpan is bij harde wind of storm.